Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Άσυλο στην Ιρανή Ashtiani προσφέρει η Βραζιλία!


Η 43χρονη μητέρα δύο παιδιών η οποία το 2006 καταδικάστηκε σε λιθοβολισμό και δέχτηκε 99 μαστιγώματα, γιατί μετά τον θάνατο του συζύγου της και χωρίς να έχει περάσει το χρονικό διάστημα που προνοεί ο ιρανικός νόμος, διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με δύο άνδρες -όχι ταυτόχρονα- φαίνεται πως τελικά γλίτωσε τον θάνατο!

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Luiz Inácio Lula da Silva, πρόσφερε άσυλο στην Ashtiani κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής διαδήλωσης που έλαβε χώρα χθες, Κυριακή 1/8, στη νότια Βραζιλία. «Αν η φιλική σχέση που έχω με τον Ιρανό πρόεδρο και η εκτίμηση που του έχω σημαίνουν οτιδήποτε, αν αυτή η γυναίκα αναστατώνει (την ιρανική κοινότητα), τότε με προθυμία θα την δεχτούμε εδώ», ενώ προσέθεσε: «Προσπαθώ να σκεφτώ τι θα γινόταν αν μια μέρα θα βρισκόταν μια χώρα στην οποία θα διαταζόταν ο λιθοβολισμός ενός άνδρα γιατί θα είχε διαπράξει μοιχεία. Τίποτα δεν δικαιολογεί ένα κράτος από το να παίρνει τη ζωή ενός πολίτη. Μόνο ο Θεός δίνει ζωή και μόνο Αυτός μπορεί να την πάρει».

Η απόφαση του Βραζιλιάνου προέδρου εξέπληξε τους Ιρανούς, αφού η Βραζιλία θεωρείται σύμμαχος του Ιράν. Όπως ο γιος της Ashtiani δήλωσε στην βρετανική Guardian, μόνο η Βραζιλία και η Τουρκία θα μπορούσαν να σώσουν τη μητέρα του τώρα, δεδομένου των σχέσεών αυτών των χωρών με το Ιράν.

Έπειτα από τις δηλώσεις του Βραζιλιάνου προέδρου, η οικογένεια της Ιρανής υποστηρίζει πως η αντιμετώπιση της υπόθεσης της Ashtiani έχει γίνει πιο επιεικής.

Λεπτομέρειες για την προσφορά ασύλου δεν έχουν εξεταστεί ακόμα.
PROTOTHEMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...