Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ενας υπουργός σε αγώνες γκέι


Ποτέ του δεν έκρυψε το γεγονός ότι είναι γκέι, ούτε βέβαια τον σύντροφό του. Κι αφού όλοι το γνωρίζουν, δεν είχε κανένα λόγο να μη γιορτάσει μαζί με περισσότερους από 25.000 θεατές που έδωσαν το παρών στο στάδιο της Κολονίας προκειμένου να χειροκροτήσουν τους 10.000 γκέι αθλητές από εξήντα πέντε χώρες που έκαναν δυναμική εμφάνιση στην αρένα του γηπέδου κατά την τελετή έναρξης των Gay Games 2010. 

Δεν είναι, βέβαια, άλλος από τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε, που ως «καταλληλότερος» έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της Ολυμπιάδας των Ομοφυλοφίλων. Στο πλευρό του βρισκόταν, φυσικά, ο αγαπημένος του Μίκαελ Μροντζ.

Εως τις 7 Αυγούστου αναμένεται να συρρεύσουν στην Κολονία περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επισκέπτες για να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών σε τριάντα πέντε αγωνίσματα.

Ο θεσμός ξεκίνησε το 1982 από το Σαν Φρανσίσκο και φέτος η Κολονία είχε επιλεγεί για να φιλοξενήσει την όγδοη κατά σειρά διοργάνωση. Με το σύνθημα «Γίνε μέρος τους», μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, επιδόσεων, καταγωγής ή θρησκείας, καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια κατάταξης, ενώ από τους αγώνες δεν αποκλείονται ούτε οι ετεροφυλόφιλοι. Στόχος του εμπνευστή τους, Αμερικανού δεκαθλητή Τομ Βάντελ ήταν να δημιουργήσει ένα αθλητικό event που να μη χαρακτηρίζεται από την ομοφοβία και να προωθεί τον σεβασμό για τους γκέι άντρες και γυναίκες.
espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...