Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Μετά το τείχος και πλοία των καταραμένων

Μετανάστες στοιβάζονται σε πλοία του ιταλικού λιμενικού Το ενδεχόμενο της ενοικίασης πλωτών κέντρων υποδοχής παράνομων μεταναστών εξετάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με δηλώσει του Χρήστου Παπουτσή. Επέμεινε στην κατασκευή τείχους στον Έβρο. 

Μετανάστες στοιβάζονται σε πλοία του ιταλικού λιμενικού Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι η εν λόγω πρόταση εξετάζεται, τονίζοντας ωστόσο, ότι "πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί το τεράστιο κόστος της μεταφοράς και κάποια προβλήματα που αφορούν στον ελλιμενισμό του πλωτού μέσου, πού εγκαθίσταται και σε ποια περιοχή θα ήταν χρήσιμο". 

"Σε αυτή τη φάση είμαστε στη μελέτη αυτών των προτάσεων. Δεν έχουμε αποφασίσει τίποτα πέραν του γεγονότος ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε τα σύνορά μας. Υπάρχει η εμπειρία του Frontex και των δυνατοτήτων που έχει η χώρα μας για τη φύλαξη των συνόρων. Αυτό που θέλουμε είναι μόνο να ενισχύσουμε τα χερσαία σύνορα, τα 12,5 χλμ. των χερσαίων συνόρων στον Έβρο, με θερμικές κάμερες, με ένα φράχτη αντίστοιχο με αυτόν που έχει βάλει η Ισπανία και η Λιθουανία στα δικά τους σύνορα. Χωρίς να ερωτηθεί φυσικά ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε κανείς, δεδομένου ότι η διαχείριση των συνόρων είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Δεν είναι θέμα κανενός άλλου", πρόσθεσε ο Χρ. Παπουτσής.

Προανήγγειλε δε ότι το νομοσχέδιο θα περάσει την Παρασκευή από Επιτροπή και την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε δηλώσεις του, μετά τη Διυπουργική Επιτροπή, με θέμα το Ιστορικό και Εμπορικό Κέντρο της Αθήνας, ανέφερε ότι στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται διαδικασία εθελοντικού επαναπατρισμού για όσους εκ των μεταναστών ήρθαν στην Ελλάδα και δεν μπόρεσαν να μείνουν, καθώς και "διαδικασία για εκείνους που δεν έχουν δικαίωμα, έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για τη διεθνή προστασία, και την παροχή ασύλου. Γι αυτούς θα λειτουργήσει αυτό που προβλέπεται από τις Διεθνείς Συνθήκες και τους Νόμους του Κράτους, η υποχρεωτική απέλαση".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...