Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Εγκλημα πολέμου ο θάνατος Παλαιστίνιας από δακρυγόνα

Η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε τον θάνατο Παλαιστίνιας που υπέκυψε όταν εισέπνευσε αέριο από δακρυγόνα που πέταξαν οι ισραηλινές δυνάμεις στη διάρκεια διαδήλωσης στη Δυτική Όχθη, καταγγέλλοντας "ένα ισραηλινό έγκλημα πολέμου"...

"Καταδικάζουμε το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε ο ισραηλινός στρατός κατοχής στο Μπιλίν εναντίον ανθρώπων που συμμετείχαν σε μια ειρηνική διαδήλωση", τόνισε ο επικεφαλής των παλαιστινίων διαπραγματευτών Σαέμπ Ερεκάτ.

"Εντάσσεται στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ εναντίον του λαού μας", υπογράμμισε.

Η 36χρονη Τζαουχέρ Αμπου Ραχμάν νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από το απόγευμα της Παρασκευής. Η κηδεία της θα γίνει μέσα στο Σάββατο.

Γιατρός στο νοσοκομείο της Ραμάλα, ο Μοχαμάντ Εϊντί δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως η γυναίκα μεταφέρθηκε εκεί «με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα λόγω του αερίου που είχε εισπνεύσει. Το είδος του αερίου δεν έχει ακόμα εντοπιστεί. Τοποθετήθηκε σε μονάδα τεχνητής αναπνοής, αλλά υπέκυψε το Σάββατο το πρωί», πρόσθεσε.

Την Παρασκευή, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως χρησιμοποίησε διάφορα μέσα για να διαλύσει περίπου 250 διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες σε ισραηλινούς στρατιώτες στο Μπιλίν.
Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στα χωριά Μπιλίν και Νιλίν κατά του διαχωριστικού φράγματος που έχει υψώσει το Ισραήλ στην περιοχή.
 skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...