Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Απεργία πείνας αρχίζουν αύριο οι μετανάστες στη Νομική Σχολή

Με αίτημα τη "νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και τα ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιωμάτα και υποχρεώσεις με τους Ελληνες εργαζόμενους" 250 οικονομικοί μετανάστες στην Αθήνα και άλλοι 50 στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν από αύριο απεργία πείνας.

Οι μετανάστες προέρχονται στη συντριπτική τους πλειονότητα από αραβόφωνες χώρες της Βόρειας Αφρικής και εργαζόνται ως επί το πλείστον σε αγροτικές δουλειές και σε οικοδομές. Διαμαρτύρονται ότι ζουν "στο σκοτάδι της παρανομίας, σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης της εργασίας τους".

Προτιμάμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς", αναφέρουν.

Οι περισσότεροι έφθασαν σήμερα στην Αθήνα από την Κρήτη και προσδοκούν ότι θα έχουν την υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή και άλλων οικονομικών μεταναστών που ζουν και δουλεύουν στην Αθήνα. Ηδη, αντιρατσιστικές οργανώσεις και εθελοντές Ελληνες βρίσκονται στο πλευρό τους για την καλύτερη διοργάνωση του χώρου διαμονής τους και την υγειονομική τους περίθαλψη.

Οι 250 που ξεκινούν την απεργία πείνας αύριο στην Αθήνα θα διαμείνουν στο παλιό κτίριο της Νομικής Σχολής, με είσοδο από τη Σόλωνος, ώστε να μην τίθεται ζήτημα παρακώλυσης των φοιτητών στην παρακολούθηση των μαθημάτων τους, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο δεν χρησιμοποιείται πλέον για τις ανάγκες της Σχολής.

Συγχρόνως, ομάδα εθελοντών γιατρών από τους Γιατρούς του Κόσμου και την ΕΙΝΑΠ θα τους παρακολουθεί σε καθημερινή βάση για τυχόν προβλήματα που θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας. Όπως τονίζουν οι ίδιοι οι μετανάστες, "δεν πρόκειται για εικονική απεργία". Σήμερα, σε συνέλευση, οι 250 οικονομικοί μετανάστες θα καθορίσουν τον συντονισμό τους, ενώ αύριο στις 12 το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...