Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Καμία μαζική νομιμοποίηση μεταναστών

Τελεσίγραφο ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση και κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα» έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, με αφορμή την κατάληψη της Νομικής από παράνομους μετανάστες.
 
«Αναμφισβήτητη απόδειξη της υλοποίησης της δέσμευσης αυτής αποτελεί το γεγονός ότι σήμερα, δεκαπέντε μήνες μετά την έναρξη της θητείας της κυβέρνησης δεν έχει διενεργηθεί καμία μεμονωμένη ή μαζική νομιμοποίηση, ούτε και πρόκειται να διενεργηθεί στο μέλλον», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.
 
Το ΥΠΕΣ κάνει λόγο για «ακραίο αίτημα γενικής νομιμοποίησης των μεταναστών που παραμένουν παράνομα στη χώρα» και καταγγέλλει ότι η «αυθαίρετη ενέργεια» έγινε με την υποστήριξη συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων.
 
Υπενθυμίζει ακόμη ότι οι τελευταίες τέτοιες νομιμοποιήσεις διενεργήθηκαν το 2005 και το 2007 από τη προηγούμενη κυβέρνηση, προσφέροντας μαζικά και αδιακρίτως, όπως υποστηρίζει, νόμιμους τίτλους σε 150.000 περίπου αλλοδαπούς που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
 
«Η κυβέρνηση θα παραμείνει αταλάντευτη στην πολιτική της υπεύθυνης κοινωνικής ένταξης των νομίμων μεταναστών από τη μια αλλά και της αποφασιστικής αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου μεταναστών από την άλλη», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...