Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

"Ένα Καράβι για τη Γάζα": Την Τετάρτη "υποδεχόμαστε" τον Λίμπερμαν στο Σύνταγμα

 "Η σύσφιξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ συνεχίζεται. Μετά τις ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ των δύο πρωθυπουργών και τις επισκέψεις εργασίας Ελλήνων υπουργών Δ. Δρούτσα και Χ. Παμπούκη  στο Τελ Αβίβ, στη διπλωματική ατζέντα φιγουράρει η επίσημη επίσκεψη την Τετάρτη 12/1/2011 στην Αθήνα του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών και Αναπληρωτή Πρωθυπουργού Αβιγκντόρ Λίμπερμαν".

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα" στην οποία  αναφέρονται τα εξής:

"Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται πριν καλά-καλά περάσει η παγκόσμια κατακραυγή κατά του σιωνιστικού κράτους που επέδραμε πριν μερικούς μήνες  στα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας κι΄ ενόσω ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, όπως και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου,  έχουν δηλωθεί ανεπιθύμητα πρόσωπα, υποκείμενα σε σύλληψη και παραπομπή σε δίκη, για εγκλήματα πολέμου, σε πολλές  χώρες, μεταξύ αυτών και  ευρωπαϊκές. 

Ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Yisrael Beiteinou είναι γνωστός για τις φασιστικές του θέσεις, όχι μόνο απέναντι στους Παλαιστίνιους, αλλά και απέναντι στους Ισραηλινούς πολίτες που εγκαθίστανται στο Ισραήλ – για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του  σοβαρού δημογραφικού του ελλείμματος - προερχόμενοι από φτωχές χώρες. Ιδιαίτερη περιθωριοποίηση και καταπίεση υφίστανται οι πάνω από 1 εκατομμύριο ισραηλινοί πολίτες αραβικής καταγωγής με σαφή δηλωμένη πρόθεση την εκδίωξη τους. Εθνοκάθαρση και ρατσισμός αποτελούν τη βασική επωδό του.

Ηγετικός υπήρξε  ο ρόλος του στην προ διετίας εισβολή των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στη Γάζα και στη δολοφονία περισσότερων των 1500  Παλαιστινίων, γυναικόπαιδα στην πλειοψηφία τους.

Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου υποδέχεται τον εγκληματία πολέμου Λίμπερμαν με μια σειρά από ευφάνταστα επιχειρήματα περί δήθεν σχεδίων οικονομικής ανάπτυξης, ίσως και συνδιαχείρισης φυσικών πόρων. Επιχειρήματα που μαζί με το πλασάρισμα μιας νέας εθνικής αυταπάτης: «βρήκαμε φυσικό αέριο..», όπως κάποτε λέγανε (συμπτωματικά σε περιόδους κρίσεων..): «βρήκαμε πετρέλαιο… ή χρυσάφι», προετοιμάζουν το έδαφος για μια ακόμη ανίερη συμμαχία. 

Όσο όμως η αξιοποίηση  του φυσικού αερίου θα αποδειχθεί (εάν και όποτε…) μικρού οφέλους και προπαντός μακρινού ορίζοντα, άλλο τόσο, η συνδιαχείρησή του με το Ισραήλ θα αποδειχθεί  ανέφικτη. Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας προϋποθέτει γενική ρύθμιση από όλες τις χώρες της περιοχής, συνυπογραφή συνεπώς με Αίγυπτο, Λίβανο, Συρία,  Τουρκία, προς ανατολάς, Ιταλία, Λιβύη προς δύση και νότια. Όσα συνεπώς τώρα γράφονται και λέγονται σε Κύπρο και Ελλάδα είναι για εσωτερική κατανάλωση και αποτελούν στάχτη στα μάτια. Και όσο για την οικονομική ωφέλεια που μπορεί να προέλθει από το οικονομικά υπερτιμημένο (και σε διαρκή οικονομικό-κοινωνική κρίση) Ισραήλ ή το περιώνυμο Ισραηλινό λόμπυ σύντομα θα αποδειχθεί μικρόνοη. Το Ισραήλ είναι χώρα μικρού οικονομικού μεγέθους, χαμηλότερου και από την Ελλάδα ΑΕΠ, που διατηρεί ισχυρό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, ενισχυόμενο πολύτροπα από την Δύση, ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, με εξαγωγικό  προσανατολισμό, και βασικό ενδιαφέρον να πουλά –και σε εμάς- οπλικά συστήματα και «κλειστή» πολεμική τεχνογνωσία.  Το ισραηλινό λόμπυ, με έδρα του τις ΗΠΑ, εμφανίζεται τώρα με προσωπείο καλού μεσάζοντα στις χρηματαγορές, χωρίς όμως κανένα πρακτικό αντίκρυσμα, όπως βλέπει όποιος παρακολουθεί τις συμπεριφορές των «οίκων αξιολόγησης» της Ελλάδας και τον τρόπο που το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα σφίγγει την μέγγενη που πνίγει την χώρα μας. Το ισραηλινό λόμπυ, τις τελευταίες δεκαετίες ήταν  απολύτως εχθρικό στις ελληνοκυπριακές θέσεις, ήταν και παραμένει σταθερά προσανατολισμένο προς την Τουρκία, ας  μην έχει κανείς αυταπάτες τώρα που μας «κλείνει το μάτι» και μας τάζει λαγούς με πετραχήλια, την κρίση στις σχέσεις του με την Τουρκία την διαπραγματεύεται, στην πρώτη απότομη στροφή, μόλις αποκαταστήσει ένα κάποιο «modus vivendi”, θα αδειάσει τους "νέους συμμάχους" του...  Τα γεωπολιτικά και γεωοικονομικά δεδομένα δεν μεταβάλλονται τόσο εύκολα όσο φαντάζονται μερικοί...

Η οικονομική ύφεση στη χώρα μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα με ευθύνη της «Δυτικής Συμμαχίας» στην οποία εμφωλεύει και το Ισραήλ, και βέβαια με ευθύνη της παρούσας ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν, όλες τους ανάξιες να σκεφτούν, σχεδιάσουν και να εδραιώσουν ένα μοντέλο κοινωνικό-οικονομικής ανάπτυξης ισχυρό, ανθεκτικό, αειφορικό κι’ όχι ένα μοντέλο της αρπαχτής, της εκτεταμένης διαπλοκής και του εύκολου ευκαιριακού κέρδους.  

Οι πραγματικοί λόγοι σύσφιξης των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ είναι προφανείς σε όλους μας. Οι εντολές που λαμβάνει η κυβέρνηση -πέραν των Βρυξελλών - και από την Ουάσιγκτον επιβάλλουν την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων για να σπάσει το πλαίσιο απομόνωσης  του Ισραήλ, για να μπορεί η ισραηλινή αεροπορία να πετά στους ελληνικούς ουρανούς προετοιμαζόμενη για την επίθεση και κατά άλλων -πέραν των Παλαιστινίων- αντιπάλων του.

Για μας, ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν είναι ανεπιθύμητος, η εξωτερική πολιτική απέναντι το Ισραήλ που υιοθετεί η κυβέρνηση είναι για εμάς ηθικό-πολιτικά απαράδεκτη και γεωπολιτικά κοντόθωρη και βλαβερή. 

Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2010 στις 6μ.μ. στο Σύνταγμα απέναντι από τη Βουλή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...