Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:«Πολιτικά καθοδηγούμενη» η κατάληψη της Νομικής

«Είναι εξοργιστικό ότι πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανθρώπινη αγωνία, για να υπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες, καταλύοντας τις πανεπιστημιακές ελευθερίες», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή την κατάληψη της Νομικής από μετανάστες, τονίζοντας: «Δεν βρέθηκαν εκεί τυχαία. 
Οδηγήθηκαν και καθοδηγήθηκαν».«Η μετατροπή της Νομικής σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής», συμπλήρωσε η κ. Διαμαντοπούλου και κάλεσε τις πρυτανικές αρχές «να πάρουν την πρωτοβουλία, να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία».
«Οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν με τη συνδρομή όλων των οργάνων της πολιτείας, ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση», κατέληξε η κ. Διαμαντοπούλου.Υπενθυμίζεται ότι 230 μετανάστες έχουν εγκατασταθεί σε χώρο της Νομικής Σχολής, με αίτημα να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής στη χώρα μας, ενώ ακόμη 50 έχουν καταλάβει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Η κινητοποίηση υποστηρίζεται και οργανώθηκε από την Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, το ∆ίκτυο και την ΑΡ.Εν (του κομματικού βραχίωνα της νεολαίας Συνασπισμού στα πανεπιστήμια).Οι μετανάστες που προέρχονται στη συντριπτική τους πλειονότητα από αραβόφωνες χώρες της Βόρειας Αφρικής, σκληραίνουν τη στάση τους, ξεκινώντας από σήμερα απεργία πείνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...