Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Στον εισαγγελέα ο πρύτανης του Παν/μίου Αθηνών

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Πελεγρίνης, μετέβη στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα Ι. Τέντε σχετικά με την κατάληψη της Νομικής Σχολής από μετανάστες, αλλά και τις διαπραγματεύσεις για την εκκένωση της Σχολής.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από πολύωρες συσκέψεις οι πρυτανικές αρχές ανακοίνωσαν αργά το βράδυ ότι ήρθαν σε συμφωνία με τέσσερις μη κυβερνητικές οργανώσεις για τη μεταφορά των μεταναστών σε κτήριο στο κέντρο της Αθήνας σήμερα το πρωί.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζεται πως αναμένεται η συνεργασία των μεταναστών για την ομαλή μετεγκατάστασή τους στο νέο κτήριο που βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, το πρωί αναμένετο να συνεδριάσουν οι απεργοί πείνας με τους εκπροσώπους τους, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα αποδεχτούν την πρόταση των πρυτανικών αρχών.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, έχει δώσει διορία για την απομάκρυνηση των μεταναστών μέχρι το μεσημέρι.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, τόνισε χαρακτηριστικά χθες ότι "δεν είναι στην πρόθεσή μας να ασκήσουμε βία, αλλά δεν θα υποκύψουμε σε βίαιους εκβιασμούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...