Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Περλεπέ: «Μπαίνει τάξη με το νομοσχέδιο για το Άσυλο των μεταναστών».

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατά την ομιλία της στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την ίδρυση υπηρεσίας Ασύλου και υπηρεσία πρώτης υποδοχής, καθώς και την προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας στην Κοινοτική Οδηγία σχετικά με τις διαδικασίες επιστροφής των παράνομα διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών, μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

Με το νομοσχέδιο, δημιουργείται ένα σύστημα που διασφαλίζει τη δίκαιη μεταχείριση για άτομα άλλων χωρών που ζητούν προστασία στη χώρα μας, ταυτόχρονα δε γινόμαστε συνεπείς στις διεθνείς μας υποχρεώσεις και ευνοούμε το θετικό κλίμα υπέρ της πατρίδας, μας από τη διεθνή κοινότητα .

Αντιμετωπίζεται επίσης η ανεξέλεγκτη συγκέντρωση μεταναστών στα αστικά κέντρα, που είχε ως αποτέλεσμα τη «γκετοποίηση».

Με την Οδηγία που ενσωματώνει το νομοσχέδιο στο εθνικό μας δίκαιο, καλύπτονται κενά που σχετίζονται με την επιστροφή ή επαναπροώθηση μη νομίμων μεταναστών και τίθενται και στη χώρα μας οι κοινές αρχές, που ισχύουν για τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλω, παρ’ όλα αυτά, να υπογραμμίσω ότι πρέπει να αναθεωρηθεί ό,τι επιβαρύνει μονομερώς τη χώρα μας από άλλες συμβάσεις που ισχύουν και εννοώ κυρίως την «Δουβλίνο II».

Στην Εύβοια, το ζήτημα των παράνομων μεταναστών είναι ιδιαίτερα έντονο, γιατί φτάνουν στο νομό διά των θαλασσίων οδών και βεβαίως μέσα από δουλεμπορικά κυκλώματα. Η Ελληνική Αστυνομία στο νησί, που είναι και ελλιπής σε προσωπικό, διοχετεύει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της στο να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση και δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς σ’ αυτό που είναι το κύριο μέλημά της, δηλαδή στην ασφάλεια των πολιτών.

Ελπίζω ότι, μ’ αυτό το σχέδιο νόμου και με την αντιμετώπιση των μεταναστών που παρανόμως έρχονται στη χώρα μας, θα απελευθερωθούν και οι δυνάμεις της Αστυνομίας, ώστε να επιδοθούν απερίσπαστα στο κύριο έργο τους.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού, είναι ένα σημαντικό βήμα για λύσεις σε καίρια ζητήματα του μεταναστευτικού προβλήματος. Για να είναι στέρεο αυτό το βήμα χρειάζεται τη συνδρομή όλων μας και βεβαίως τη συνέργεια της Κοινωνίας των Πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...