Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

2ο Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων στο Βύρωνα Ταξιδεύοντας σε 28 χώρες του κόσμου




Με τη συμμετοχή 28 μεταναστευτικών κοινοτήτων από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, τη Λατινική Αμερική καθώς και M.K.O., πολιτικών και κοινωνικών φορέων και σωματείων, πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Μαΐου στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου, το 2ο Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων που διοργάνωσε ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

Στο Φεστιβάλ αναδείχθηκαν ζητήματα της ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, μέσα από μία σειρά ανοιχτών συζητήσεων σχετικά με καλές πρακτικές πόλεων του εξωτερικού για την ένταξη των μεταναστών, τα παιδιά των μεταναστών στο σχολείο αλλά και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε η δυνατότητα που δίνεται για πρώτη φορά στους μετανάστες εκτός Ε.Ε. να συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές.

Επίσης, στο διήμερο πραγματοποιήθηκαν δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολή ταινιών, συναυλίες μεταναστών δεύτερης γενιάς, έκθεση μεταναστευτικού τύπου και γεύσεις από όλο τον κόσμο.

Το Φεστιβάλ χαιρέτισαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Ανδρέας Τάκης, ο Αντινομάρχης Αθηνών Ιάκωβος Προμπονάς, ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και ο Συντονιστής του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών Αχμέτ Μοαβία.

Παρεβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Μαρία Βασιλάκου, βουλευτής Κρατιδίου Βιέννης, Αντιπρόεδρος Πρασίνων Αυστρίας, ο Νίκος Χρυσόγελος, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πρασίνων, ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών κατά του Ρατσισμού Πάνος Τριγάζης, ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας Κωνσταντίνος Σαρόπουλος και Ηλιούπολης Χαράλαμπος Κολιοφώτης.

Τις συζητήσεις συντόνισαν οι Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος, Δημήτρης Χριστόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, και o Γιώργος Πλακίδας, φιλόλογος του 2ου Λυκείου Βύρωνα.

Συμμετείχαν:
Μεταναστευτικές Κοινότητες: ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΑΙΘΙΟΠΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΕΝΥΑ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ, ΣΟΥΔΑΝ, ΤΑΝΖΑΝΙΑ, ΜΟΛΔΑΒΙΑ, ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΙΝΔΙΑ, ΚΟΝΓΚΟ, ΜΑΡΟΚΟ, ΝΙΓΗΡΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΡΩΣΙΑ, ΒΟΛΙΒΙΑ, ΚΟΥΒΑ, ΜΕΞΙΚΟ, ΠΕΡΟΥ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

Οργανώσεις, Σωματεία, Φορείς: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ MIGJENI, PRAKSIS, ΒΑΒΕΛ, "ΠΥΞΙΔΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ASANTE, ΑΜΑΚΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Στην οργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων συνέβαλε η Πολιτιστική Εστία Νεολαίας MIGJENI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...