Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Κατά της απαγόρευσης της μαντίλας Ευρωπαίοι βουλευτές

Κατά της καθολικής απαγόρευσης της χρήσης της μαντίλας πλήρους κάλυψης του προσώπου στην Ευρώπη ψήφισαν οι βουλευτές του Συμβουλίου της Ευρώπης, ύστερα από μια συζήτηση για το Ισλάμ και την ισλαμοφοβία.

Σε κείμενο που εγκρίθηκε ομόφωνα, τα μέλη του Συμβουλίου συνέστησαν στα 47 μέλη του οργανισμού να «μην υιοθετήσουν μία καθολική απαγόρευση της χρήσης της μαντίλας πλήρους κάλυψης του προσώπου ή άλλων θρησκευτικών ειδών ένδυσης αλλά
να προστατεύσουν την ελεύθερη επιλογή των γυναικών να φορούν ή όχι μία θρησκευτική ενδυμασία», σε μια στιγμή που αρκετές ευρωπαϊκές χώρες συζητούν για την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στους δημόσιους χώρους.

Επιπλέον, οι βουλευτές του Συμβουλίου της Ευρώπης ζήτησαν να εξασφαλιστεί ότι οι μουσουλμάνες γυναίκες θα έχουν ίσες ευκαιρίες να συμμετέχουν στο δημόσιο βίο καθώς και στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δραστηριότητες.

Ωστόσο το κείμενο προσθέτει ότι «οι νομικοί περιορισμοί που επιβάλλονται σε αυτήν την ελευθερία μπορούν να δικαιολογηθούν για λόγους ασφαλείας».

Το κείμενο καταδικάζει επίσης έντονα τις απειλές κατά της ζωής και την ποινή του θανάτου που επιβάλλεται ενάντια σε εκείνους που επικρίνουν το Ισλάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...