Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Διαδήλωσαν υπέρ της ισότητας στο Athens Pride


Ένα πολύχρωμο πλήθος με σφυρίχτες, μπαλόνια, κοστούμια και άρματα ξεχύθηκε στο δρόμους του κέντρου το Σάββατο το απόγευμα, στο καθιερωμένο πλέον Φεστιβάλ Υπερηφάνειας του Athens Pride. Περισσότεροι από 5.000 λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές και αμφισεξουαλικοί, τρανσεξουαλικές και τρανσεξουαλικοί, αλλά και πολίτες, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, οι οποίοι τάσσονται κατά των διακρίσεων, συμμετείχαν στη φετινή γιορτή της διαφορετικότητας, που διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Εκεί είχαν αρχίσει από νωρίς το πρωί να στήνουν τα τραπεζάκια τους ομοφυλοφιλικές οργανώσεις, αλλά και πολιτικές συλλογικότητες (ΠΑΣΟΚ, Νεολαία ΣΥΝ, Οικολόγοι Πράσινοι), που παρέμειναν ως την έναρξη της μεγάλης παρέλασης μετά τις 6 μμ.
Το στίγμα της παρέλασης, πέραν των καθιερωμένων αρμάτων με τα show και τη δυνατή μουσική, έδωσαν τα πολλά πλακάτ με αναγραφές διάφορων επαγγελμάτων, όπως τραπεζικοί υπάλληλοι, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, σκηνογράφοι, φιλόλογοι, σερβιτόροι. Ο συμβολισμός είχε να κάνει με το κεντρικό σύνθημα της φετινής διοργάνωσης "Είμαστε παντού", κάνοντας σαφές πως άτομα με ομοερωτικό προσανατολισμό υπάρχουν σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, τους πολιτικούς χώρους, τα επαγγέλματα κ.λπ.
Αξιοσημείωτο στιγμιότυπο της πορείας υπήρξε η στιγμή που η παρέλαση κατέβαινε την Παν/ μίου στη συμβολή με την οδό Αμερικής, όπου βρίσκεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Στο σημείο αυτό οι συμμετέχοντες σιώπησαν για λίγα λεπτά για να καταγγείλουν τον "επίσημο εκφραστή της θεσμικής ομοφοβίας", όπως έλεγαν οι διοργανωτές. Η παρέλαση επέστρεψε πάλι στην πλ. Κλαυθμώνος, όπου η γιορτή συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ με τη συναυλία της Έλενας Παπαρίζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...