Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ιταλία: Πληθαίνουν οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά ομοφυλόφιλων

Στιγματίζουν την Ιταλία οι συνεχιζόμενες ρατσιστικού χαρακτήρα επιθέσεις κατά των ομοφυλόφιλων, ενώ η υπουργός Ισότητας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι Μάρα Καρφάνια ζήτησε να εγκριθεί άμεσα από το κοινοβούλιο ο νόμος κατά της ομοφοβίας. 

Το Σαββατοκύριακο ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων 27 και 31 ετών ξυλοκοπήθηκαν άγρια στην Πάδοβα από τέσσερα άτομα που τους επιτέθηκαν όταν τους είδαν να περπατούν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.
Μετά τους προπηλακισμούς για τη σεξουαλική τους ταυτότητα, οι δύο άνδρες, των οποίων έγιναν γνωστά μόνον τα μικρά ονόματα, Ματέο και Ενρίκο, δέχθηκαν γροθιές στο πρόσωπο και κατέληξαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες με τραύματα στα μάτια και το στόμα.
Σε ένα άλλο περιστατικό στη Ρώμη, το οποίο αποκάλυψε χθες ο ιταλικός Τύπος, ο 25χρονος τραγουδοποιός Εμίλιο Ρετς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα που είχε νοικιάσει όταν η ιδιοκτήτριά του, μόλις έμαθε από την τηλεόραση ότι ο ένοικός της είναι ομοφυλόφιλος, μπήκε στο σπίτι του με αντικλείδι, αφαίρεσε όλα τα προσωπικά αντικείμενά του και τα εγκατέλειψε μέσα σε κούτες στην είσοδο της πολυκατοικίας...
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ρεπούμπλικα", το 2009 ογδόντα ομοφυλόφιλοι δέχθηκαν επίθεση στην Ιταλία αποκλειστικά λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας. Τους πρώτους πέντε μήνες του 2010 οι επιθέσεις ήταν είκοσι τέσσερις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...