Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ο πρόεδρος της Σερβίας στηρίζει την Gay Pride

Gordon in a pink costume at the Amsterdam Gay ...Image via Wikipedia
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής της παρέλασης των ομοφυλοφίλων στο Βελιγράδι όπως γίνεται σε κάθε χώρα του κόσμου.  

Ο  Τάντιτς υποστηρίζει την GayPride παρέλαση αν και η διεξαγωγή της δεν έγινε πέρσι εξαιτίας των απειλών που είχαν εξαπολύσει οργανωμένες ομοφοβικές εξτρεμιστικές ομάδες. 

Οι αρχές είχανανακοινώσει τον Σεπτέμβριο του 2009ότι δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλεια των ατόμων που θα έπαιρναν μέρος στην παρέλαση λόγω των απειλών.


  Μετά από συνάντηση του Τάντιτς με εκπροσώπους των ομοφυλοφιλικών οργανώσεων εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση της σερβικής προεδρίας «Η διοργάνωση μιας GayPride θα αντιπροσωπεύσει ένα βήμα μπροστά που θα δείξει ότι η Σερβία είναι μία κοινωνία σίγουρη για όλους τους πολίτες της, ανεξαρτήτως του σεξουαλικού προσανατολισμού τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σερβικό κοινοβούλιο ψήφισε το 2009 νόμο κατά των διακρίσεων εις βάρος των ομοφυλοφίλων, εν τω μέσω έντονων αντιδράσεων από την πλευρά των εθνικιστών και των θρησκευτικών ηγετών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...