Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Τα εμπόδια στην αιμοδοσία από ομοφυλόφιλους άνδρες διατηρούν οι ΗΠΑ

Εναντίον της ελάφρυνσης των περιορισμών στην αιμοδοσία από ομοφυλόφιλους άνδρες ψήφισε συμβουλευτική επιτροπή του αμερικανικού υπουργείου Υγείας, πολιτική που ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός, οργανώσεις αιμοδοτών αλλά και οργανώσεις ομοφυλοφίλων ζητούν να αναθεωρηθεί.

Η επιτροπή ψήφισε, με πλειοψηφία 9-6, να συνεχίσει την πολιτική των τελευταίων 25 ετών, σύμφωνα με την οποία απορρίπτεται αίμα για μετάγγιση από άνδρες που είχαν σεξουαλικές επαφές με άνδρες (κατηγορία υπό τον κωδικό «ΜSM») έστω και μία φορά τα τελευταία 33 χρόνια πριν την αιμοδοσία.

Οι οργανώσεις αιμοδοσίας ζητούν να μειωθεί η χρονική περίοδος μέχρι και σε 12 μήνες, ενώ οργανώσεις δικαιωμάτων ομοφυλόφιλων κάνουν λόγο για «διακρίσεις χωρίς λόγο εις βάρος των ομοφυλόφιλων».

Η απόφαση της συμβουλευτικής επιτροπής, η οποία δεν είναι δεσμευτική για την απόφαση που θα λάβει άλλη επιτροπή της οποίας ηγείται ο Αμερικανός υφυπουργός Υγείας, αναφέρει ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για το ζήτημα, όπως αναφέρουν οι Washington Times.

Η επιτροπή ζητά να ετοιμαστεί ένας «οδικός χάρτης» για τη χαλάρωση των περιορισμών, προτείνοντας να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα μπορεί να διαχωρίζει μεταξύ «επικίνδυνων» υποψήφιων αιμοδοτών (τόσο ομοφυλόφιλων όσο και ετεροφυλόφιλων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...