Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Από σήμερα το "Athens Pride" στην πλατεία Κλαυθμώνος

Με σύνθημα "Είμαστε παντού" διοργανώνεται σήμερα στην πλατεία Κλαυθμώνος για έκτη χρονιά το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας - Athens Pride, η γιορτή της Λεσβιακής, Γκέι, Αμφιφυλοφιλικής και Τρανσεξουαλικής (LGBT) διαφορετικότητας. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το απόγευμα, καθώς ακυρώθηκαν όλες οι πρωινές δραστηριότητες του Pride σε ένδειξη συμπαράστασης στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
"Ως εργάτριες κι εργάτες, άνεργοι, άνεργες, φοιτητές, φοιτήτριες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι και επαγγελματίες, ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας των ενεργών πολιτών και πολιτισσών, συμπάσχουμε και συμμεριζόμαστε την ίδια αγωνία με όλη τη χώρα" τονίζουν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης του Pride. Έτσι, οι δραστηριότητες ανοίγουν στις 5 μ.μ. με τους χαιρετισμούς από Ελλάδα και εξωτερικό. Η μεγάλη διαδήλωση-παρέλαση θα αρχίσει στις 6 μ.μ., ενώ θα εμφανιστούν οι τραγουδίστριες Τάμτα και Έλενα Παπαρίζου. Και φέτος θα υπάρχουν δεκάδες περίπτερα κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων.
"Η περήφανη συμμετοχή μας στην πλατεία και στην πολύχρωμη παρέλαση, είναι ταυτόχρονα μια βαθιά πολιτική δήλωση. Την ημέρα περηφάνιας μετατρέπουμε τη διαμαρτυρία μας σε γιορτή και τη διεκδίκηση σε αισιοδοξία" υπογραμμίζουν οι διοργανωτές του Athens Pride στο κάλεσμά τους. Χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε επίσης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων το 1ο Συνέδριο Pride Ν.Α. Ευρώπης - Βαλκανίων.
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η δημοτική κίνηση "Ανοιχτή Πόλη" στηρίζει και συμμετέχει στο Athens Pride. "Η 'Ανοιχτή Πόλη' βρίσκεται αλληλέγγυα στους αγώνες της Αθηναϊκής LGBT κοινότητας για ίσα δικαιώματα, απέναντι στον κοινωνικό συντηρητισμό και τις κυρίαρχες πολιτικές περιθωριοποίησης της σεξουαλικής διαφορετικότητας" τονίζει σε ανακοίνωσή της.
"Θέλουμε την πολυμορφία και τη διαφορετικότητα. Αρνιόμαστε τα στερεότυπα, τις διακρίσεις, τη μισαλλοδοξία" υπογραμμίζουν από την πλευρά τους οι Οικολόγοι Πράσινοι, που συμμετέχουν και φέτος στις εκδηλώσεις του Pride.

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...