Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ογκώδης διαδήλωση στην Ιερουσαλήμ για την απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ

Ιερουσαλήμ: Χιλιάδες Ισραηλινοί έφτασαν στην Ιερουσαλήμ μετά από πορεία 12 ημερών, ζητώντας την απελευθέρωση του ισραηλινού στρατιώτη, Γκιλάντ Σαλίτ, που βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια στα χέρια της Χαμάς.
Οι Ισραηλινοί ζητούν από την κυβέρνηση να δεχτεί την πρότασή τους για την αποφυλάκιση 1.000 Παλαιστινίων κρατουμένων σε αντάλλαγμα για τον στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.
Όπως αναφέρει το BBC, η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο μεταξύ του Τελ Αβίβ και της Ιερουσαλήμ διακόπηκε, καθώς περίπου 15.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, φορώντας μπλούζες με την εικόνα του 23χρονου στρατιώτη και με το σύνθημα «Ο Γκιλάντ είναι ζωντανός», καθώς και κίτρινες κορδέλες που συμβολίζουν την αλληλεγγύη.
Οι διοργανωτές της κίνησης αυτής εκτιμούν ότι 120.000 άτομα συμμετείχαν στην 12ήμερη πορεία διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του ισραηλινού στρατιώτη. Ωστόσο, δεν έχει γίνει σαφές εάν όλα τα άτομα συμμετείχαν στην πορεία για να δείξουν απλώς τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του Σαλίτ, ή για να δείξουν ότι στηρίζουν ενεργά το αίτημα της οικογένειας να γίνει οποιαδήποτε συμφωνία για την απελευθέρωσή του.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ynet News, οι χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού. Ο πατέρας του Σαλίτ ορκίστηκε ότι θα «στρατοπεδεύσει» εκεί μέχρι να απελευθερωθεί ο γιος του.
Ο 23χρονος ισραηλινός στρατιώτης κρατείται στη Γάζα από τον Ιούνιο του 2006, οπότε και φυλακίστηκε από Παλαιστίνιους.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δηλώσει την πρόθεσή του να απελευθερώσει 1.000 Παλαιστίνιους κρατουμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...