Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Υπόθεση Κούνεβα: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

Μιχάλης ΧρυσοχοΐδηςImage via Wikipedia
«Καταδικάζουμε με σφοδρότητα την εισαγγελική πρόταση να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση που αφορά στην απόπειρα δολοφονίας κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

«Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η συγκεκριμένη πρόταση και θεωρούμε πως αν πραγματοποιηθεί, - μεταξύ άλλων - θα σηματοδοτήσει την απόλυτη ηθική χρεωκοπία της κοινωνίας μας. Θυμόμαστε πολύ καλά τις θυμικές δηλώσεις του κ. υπουργού: "Ναι. Εδώ έχουμε ζήτημα. Μεγάλο, τεράστιο. Θα την αναλάβω προσωπικά την υπόθεση.

H Kούνεβα είναι ένα σύμβολο. Δεν έχουμε αντιληφθεί τον αντίκτυπο που είχε και διεθνώς. Ανεξήγητα πράγματα. Δεν θέλω να μιλήσω βιαστικά. Έχω ζητήσει πλήρη ενημέρωση. Θα δούμε τότε αν υπάρχουν και σε τι έκταση προβλήματα.

Αλλά δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε στείλει τους δράστες στη Δικαιοσύνη. Θα κάνω ό, τι είναι δυνατόν για να τους πιάσουμε. Δεν προαναγγέλλω συλλήψεις, δεν μʼ αρέσει να το κάνω, αλλά δημοσιοποιώ την απόφασή μου να το αναλάβω προσωπικά.

Θα ξαναπιάσουμε την υπόθεση από την αρχή. Είναι και χρέος μας να είμαστε περήφανοι ως κοινωνία, ότι εδώ τέτοια δεν περνάνε. Εδώ έχουμε και εφαρμόζουμε τους νόμους. Όλοι." Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, 9 Νοεμβρίου του 2009, Εφημερίδα Καθημερινή. "Η εξιχνίαση της υπόθεσης Κούνεβα αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του υπουργείου και της αστυνομίας", Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, 9 Νοεμβρίου 2009, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επειδή από τα παραπάνω αποσπάσματα προκύπτει ότι ο αρμόδιος υπουργός πιστεύει ότι "υπάρχει" υπόθεση Κούνεβα, μήπως πριν τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, όπως πρότεινε χθες ο αρμόδιος εισαγγελέας, θα πρέπει να κληθεί να καταθέσει ο ίδιος ο κύριος Χρυσοχοΐδης; Μήπως ξέρει κάτι που δεν έχει αναδειχθεί μέχρι τώρα;

Επισημαίνουμε ότι οι δικηγόροι της καταγγέλλουν πλημμελέστατη διαδικασία και ότι το θύμα δεν είχε πρόσβαση στη δικογραφία. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι φτωχή, γυναίκα, μετανάστρια, μόνη μητέρα και η επίθεση εναντίον της συμπυκνώνει και εκφράζει σχεδόν όλα τα είδη ρατσισμού που συναντάμε στην ελληνική κοινωνία.

Η δολοφονική επίθεση εναντίον της, ως τέτοιο (ταξικό, σεξιστικό, ρατσιστικό) έγκλημα πρέπει να καταδικαστεί και γι' αυτό το λόγο έχουν πορευτεί διαμαρτυρόμενοι χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.
Οι υποθέσεις που πληγώνουν τα κεκτημένα, τις αρχές και τις αξίες μας δεν μπαίνουν στο αρχείο ποτέ! Περιμένουμε απαντήσεις....» καταλήγει η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...