Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Αντιφασιστική πορεία την Πέμπτη στην Πλατεία Ελευθερίας Κύπρου

Με αντιφασιστική εκδήλωση προτίθεται να αντιδράσει η Ένωση Αναρχικών, έπειτα από την πρόσφατη επίθεση εναντίον του Νιγηριανού φοιτητή εκ μέρους 15 ροπαλοφόρων του εθνικιστικού ΕΛΑΜ. Το επεισόδιο της Τρίτης δεν ήταν το πρώτο παρόμοιο περιστατικό, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Πλανόδιου Στεκιού Δρόμου, αφού «τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έξαρση τον νεοφασιστικών στοιχείων και ως εκ τούτου τα αποτελέσματα είναι ξυλοδαρμοί, τραμπουκισμοί, ψυχολογική και λεκτική βία εναντίων ανθρώπων που δεν εμπίπτουν στο αρρωστημένο πρότυπο των ατόμων αυτών: μετανάστες, ακτιβιστές, φοιτητές, ομοφυλόφιλοι κτλ.» Άλλα παρόμοια περιστατικά, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αποδεικνύουν πως το πρόβλημα δεν είναι μεμονωμένο:

- Τραμπουκική επίθεση 20 ατόμων σε 12χρονους Τ/Κ μαθητές στην Αγγλική Σχολή, Νοέμβρης 06

- Φασιστικό πογκρόμ εναντίων μαγαζιών μεταναστών στην Παλιά Λευκωσία, Δεκέμβρης 08

-Επίθεση 40 ατόμων σε Αφρικανή μαθήτρια σε σχολικό αγώνα βόλεϊ, Δεκέμβρης 08

-Επίθεση και τραμπουκισμοί στο κοινωνικό κέντρο «Φανάρι του Διογένη», Γενάρης 09

-Μετά από αντικατοχική πορεία τον Ιούλη του 09, 3 άτομα κτυπήθηκαν από ομάδα 15 ροπαλοφόρων.

-Στις 9/10/09 άτομα που κάθονταν στο προαύλιο της εκκλησίας Φανερωμένης, δέχτηκαν επίθεση από άτομα που φώναζαν «αυτή είναι η εκκλησία μας».

-Ουκ ολίγες φορές, μετά από αγώνες του ΑΠΟΕΛ, τραμπούκοι προκάλεσαν ζημιές σε Τ/Κ αυτοκίνητα.

-Στις 13/12/09, 2 άτομα δέχτηκαν επίθεση με σπρέι και ρόπαλα στην περιοχή Φανερωμένης.


Αυτές οι ομάδες (σ.σ. τύπου ΕΛΑΜ), «θεωρούν τους μετανάστες υπεύθυνους για την ανεργία και την κρίση. Με αυτόν τον τρόπο ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, κάνοντας τον να νομίζει πως για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος ευθύνονται οι μετανάστες. Σε συνδυασμό με τον θεσπισμένο ρατσισμό (η καθεαυτή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, το «διαίρει και βασίλευε») δικαιολογείται έτσι και η πολιτική τους ύπαρξη και καταφέρνουν να διεισδύουν στον κοινωνικό ιστό, διαβρώνοντας τον και προκαλώντας κοινωνικές εντάσεις. Το κράτος και το σύστημα ευνοούνται από αυτήν την κατάσταση αφού συγκαλύπτονται οι δικές τους ευθύνες για την κοινωνικό-οικονομική κρίση.»

Η πρόταση για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Αναρχικών, είναι να κτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του ούτως ώστε να μην έχουν τα στοιχεία αυτά πολιτικό υπόβαθρο να δρουν. Δηλαδή, «για να επιτευχθεί η απομόνωση αυτών των στοιχείων, χρειάζεται να αντιμετωπιστεί παράλληλα και ο θεσπισμένος ρατσισμός αφού το κράτος και το σύστημα εκ της φύσης τους προκαλούν τη σύγκρουση ανάμεσα στην κοινωνία. Αυτό είναι υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας και μόνο αυτής.»

Η αντιφασιστική εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη στις 18:00, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...