Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

Συλλαλητήριο για τη νομιμοποίηση των μεταναστών το απόγευμα στην Ομόνοια

Συλλαλητήριο υπέρ της νομιμοποίησης των μεταναστών διοργανώνει στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης στην Ομόνοια η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Ένωση Μεταναστών Εργατών, με τη συμμετοχή της Πακιστανικής Κοινότητας, της Κοινότητας του Μπαγκλαντές, του Σωματείου Αλβανών Μεταναστών και Αράβων Μεταναστών.

Η κινητοποίηση έχει τη στήριξη ομοσπονδιών και σωματείων εργαζομένων, όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η ΕΙΝΑΠ, η ΟΕΝΓΕ, σύλλογοι τραπεζοϋπαλλήλων και το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στο ψήφισμά τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ άλλων, ζητούν να μην στοχοποιούνται οι μετανάστες για την υποβάθμιση της ζωής στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αντιτάσσονται στις επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας, τις οποίες χαρακτηρίζουν ρατσιστικές.

Ακόμη, καταγγέλλονται οι απελάσεις και οι φυλακίσεις και ζητείται νομιμοποίηση των μεταναστών, δουλειά, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, εν μέσω της κρίσης. «Οι πολιτικές των κυβερνήσεων σπέρνουν τη δυστυχία και τη φτώχεια και φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας» υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...