Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Ισραηλινές πιέσεις στην Αθήνα για πλοίο από το Λαύριο με προορισμό τη Γάζα

Λαύριο
Πιέσεις ασκεί το Ισραήλ σε Ελλάδα, Μολδαβία για πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια που επρόκειτο να αναχωρήσει από το λιμάνι του Λαυρίου με προορισμό τη Γάζα. Μετά από συνομιλίες, το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι το πλοίο μάλλον δεν θα φτάσει στη Λωρίδα της Γάζας.

Ανθρωπιστική βοήθεια, τρόφιμα και φάρμακα περιλαμβάνει το φορτίο του υπό μολδαβικής σημαίας πλοίου «Αμάλθεια» που βρίσκεται στο λιμάνι του Λαυρίου.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που αποτελείται από 2.000 τόνους τρόφιμα (αλεύρι, ζάχαρη, ρύζι, τοματοπολτό, λάδι κλπ) και φάρμακα, αποστέλλεται από το Διεθνές Ινστιτούτο Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης, πρόεδρος και ιδρυτής του οποίου είναι ο Σάιφ Αλ Ισλάμ Καντάφι, γιος του Μοαμάρ Καντάφι, και έχει αποδέκτη την Ερυθρά Ημισέληνο της Παλαιστίνης.

Ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν μίλησε αρκετές φορές μέσα στις προηγούμενες ημέρες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Μολδαβίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «κατέληξαν σε συμφωνία για το πως θα διαχειριστούν το θέμα του πλοίου από τη Λιβύη».

«Το υπουργείο Εξωτερικών πιστεύει ότι μετά από αυτές τις συζητήσεις, το πλοίο δεν θα φτάσει στη Γάζα» προσθέτει η ανακοίνωση.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε επαφές με το Ισραήλ για το θέμα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...